20.Výročie vstupu SR do EÚ novinka

20.Výročie vstupu SR do EÚ EEAM 2024-8 BZD hrad
Vydaná:7.6.2024
Náklad:3.000 ks
Číslovanie:1÷3000 bežné čísla
Autor návrhu:Adrian Ferda
Miesto predaja:BZD 2024 INCHEBA
Motív:Hlavným motívom je mladá žena ako symbol mladej, 30-ročnej krajiny - na pozadí reliéfu slovenskej krajiny (hory) v spodnej časti a mapy Európy v časti hornej. V ľavej ruke drží slovenskú vlajku - čo symbolizuje národnú identitu blízku srdcu, a v pravej, racionálnej časti imaginárny kľúč od EU.

Obrázok je iba ilustračný, skutočné čísla si vyberiete v roletovom menu (-vyberte- ) nižšie.

Prvého mája 2004 SR spolu s ďalšími deviatimi krajinami vstúpila do EÚ. Eurosuvenír pripomína práve tento významný deň, ktorý sa zlatým písmom zapísal do dejín SR. Vstupom do EÚ sme zavŕšili dlhodobé snahy o pripojenie sa k prospešnému európskemu spoločenstvu, ktoré prináša každému obyvateľovi Slovenska veľké množstvo výhod. Prehĺbila sa spolupráca medzi krajinami, pribudla možnosť slobodného cestovania v rámci EÚ, vznikla inštitúcia Erazmus, ktorá umožňuje študentom získavať skúsenosti v zahraničí, prijatím Eura vznikla silnejšia mena, zastupujúca viacero členov EÚ a mnoho ďalšieho.
Eurosuvenír sa nestáva len pamiatkou na 20. výročie vstupu SR do EÚ, ale je aj symbolom rozvoja a prosperity našej krajiny spod Tatier, ktorá sa vďaka tomu posilnila, pričom jej občania získali nové príležitosti a perspektívy pre lepšiu budúcnosť.

Názov
Čísla
Cena
EEAM 2024-8 (BZD hrad)
20.Výročie vstupu SR do EÚ
Eurosuvenír EE- BZD hrad
Čísla:
Cena s DPH /
 
8,90
skladom